Libido Betekenis

Libido betekenis

We kennen het allemaal wel. We lijden een druk leven. Soms rennen er nog wat kinderen rond en tijd voor elkaar is schaars. Ook echte intimiteit zit er niet meer zo vaak in. Sterker nog je zin in seks is ver te zoeken. Na een lange dag vind je het heerlijk om je bed op te zoeken. Maar dan om echt te slapen. Hoe kan het toch dat je zin in seks ver te zoeken is? Heb je een laag libido? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Maar wat is dat nu precies libido? En hoe kan het dat je soms een laag libido hebt?

Algemene libido verhogende kruiden

Libido is een woord afkomstig uit het Latijn. De libido betekenis is letterlijk begeerte. Met libido kan ook geslachtsdrift bedoeld worden. In de seksuologie wordt het woord libido gebruikt om de behoefte aan seks weer te geven. Als je een hoog libido hebt dan heb je veel behoefte aan seks. Wanneer je minder tot geen behoefte hebt aan seks dan heb je een laag libido. De betekenis van libido is uit te leggen met verschillende woorden. Verschillende woorden die voor libido gebruikt worden zijn: erotische drift, seksueel verlangen of voortplantingsdrang.

Wat te doen aan een laag libido

Vaak gaat een laag libido na een tijdje weer over. Maar wanneer er veel langer sprake hiervan is, kan dit zeer vervelende gevolgen hebben voor je relatie. Een hoger libido kan je krijgen door te zorgen dat je gezond leeft en tevreden bent over je lichaam. Een lichaam dat goed werkt zonder vervelende welvaart ziekten zal je libido verhogen. Met een goede gezondheid kan je je libido al verhogen. Dus zoek een sport waar je je goed bij voelt. Ga wandelen of zoek iets meer avontuurlijks. Door sporten maak je ook bepaalde stoffen aan waarmee je stress en depressiviteit te lijf gaat.

Stress is een ander punt waardoor je met een verlaagd libido kan kampen. Wanneer je veel in je hoofd bezig bent met allerlei zaken, dan staat je lichaam niet afgesteld op seks. Veel stress moet je dus proberen te vermijden. Dit is niet alleen goed voor een hoger libido maar zal je hele gezondheid ten goede komen. Ga genieten in de natuur. Las rust momenten in waarop je helemaal niets hoeft. Zoek een Yogacursus of maak een grote puzzel. Even iets heel anders doen dan bezig zijn met stressvolle zaken. Ga mediteren om zo rust in je hoofd te krijgen. Wanneer je zelf goed in je vel zit, zal dit ook worden opgemerkt door je partner. Libido verhogen heeft dus ook te maken met goed in je vel zitten.

Tussen het werken en opvoeden van je kinderen of zorgen voor je ouders door is het belangrijke tijd uit te spenderen met elkaar. Een vrijpartij op zijn tijd kan ook je stress niveaus verlagen. Voor vrouwen geldt vaak dat ze vaak eerst in de stemming moeten komen voor seks. Bij mannen is er een duidelijk signaal. Wanneer ze klaar zijn voor seks, krijgen ze een erectie. Voor vrouwen is dit allemaal veel onduidelijker. Het is dus belangrijk om deze symptomen bij jezelf te herkennen. Vrouwen hebben een langere aanloop nodig om tot de daad te komen. Een romantische sfeer en zich gewaardeerd voelen of een massage kunnen lust opwekkend werken. En duseen laag libido vrouwen verhogen.
Met je partner in relatie- of sekstherapie gaan is ook een optie. Jullie krijgen dan handvatten om weer een gezonde seksuele relatie op te bouwen.
De hoogte van je libido verschilt per leeftijd. In je pubertijd is je libido meestal op zijn hoogtepunt. Veel pubers zijn nog op zoek naar de mogelijkheden. Seks is immers nieuw. Ze willen uitproberen wat het betekent om seksueel actief te zijn. Ze zijn nieuwsgierig en hebben veel momenten waar bij ze aan seks denken. De hoogte van je libido kan veelvuldig fluctueren. Per dag, per maand maar ook per leeftijdscategorie. Het libido is ook per persoon zeer verschillend. Zo heeft de ene persoon een hoog libido en de andere persoon een laag libido. Dit heeft met veel verschillende factoren te maken.

De manier waarop je over seks denkt verschilt per persoon. Er zijn mensen waarbij seks vooral de voorplanting dient en vooral vrouwen moeten zuinig met hun seksualiteit omgaan. Vrouwen worden al snel weggezet als een onrein persoon als er seks voor een huwelijk wordt geconsumeerd. Deze opvattingen zijn allemaal van invloed op het libido verhogen of verlagen. De manier waarop je partner over seks denkt heeft ook zo zijn invloed. Je opvoeding ligt hier veelal aan ten grondslag. Kom je uit een gezin waar iedereen openlijk sprak over intimiteit en het niet vreemd was op in je blootje rond te lopen, dan zal je minder moeite hebben met seksuele handelingen. Je bent dan opgegroeid met het idee dat een hoog libido normaal is. Het kan vervelend zijn om een hoger libido te hebben dan je partner. Een libido dat verlaagd is,kan ook voor bijzonder vervelende momenten zorgen binnen een relatie.

De geslachtdrift kan afhankelijk zijn van je menstruatiecyclus. Dit komt doordat de hoogte van je libido voor een deel bepaald wordt door je hormonen. Meestal is dit in de tweede week van je cyclus. Dit heeft dan ook meteen een biologische verklaring. Gedurende deze periode is de kans om zwanger te worden het grootste. Door het gebruik van hormonale anticonceptie middelen zal deze piek er in mindere mate zijn. De hormoonspiegel blijft door de constante toestroomt van hormonen meer gelijkmatig. Er zijn vrouwen die nadat ze stoppen met de pil of met andere hormonale anticonceptie een veel hoger libido hebben. Hormonen lijken dus een grote rol te spelen bij een laag libido of hoog libido.

Het ontbreken van zin in om te vrijenof sterk verminderen hiervan zou eventueel te maken kunnen hebben met een zink tekort. Als je hier last van hebt dan wordt dit in de medische wereld afrodisie genoemd. An betekent niet en Afrotithe is de Griekse godin van de liefde.

Als je juist erg veel zin hebt om te vrijen dan wordt dit Hyperseksualiteit genoemd. Bij mannen wordt hier de naam satyrisis genoemd. Dit woord is afgeleid van het Griekse woord

saturos, dit betekent half mens en half dier. Als vrouwen hier aan lijden dan wordt het nymfomanie genoemd. In het Grieks betekent numphe meisje en mania betekent razernij. Er wordt vaak lacherig gedaan over nymfomanie en het woord wordt ook wel gebruikt om aan te geven dat een meisje makkelijk is qua intimiteit.

Waar kan het nog meer door komen?

Een verlaagd libido kan ook komen doordat je een laag zelfbeeld hebt. Je schaamt je voor jezelf en je wilt daarom intimiteit zoveel mogelijk uit de weg gaan. Het is dan nodig om hulp te zoeken bij een therapeut. Je lage libido heeft dan te maken met eventuele ervaringen uit het verleden. Therapeuten kunnen dan zeer behulpzaam zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat je aan jezelf gaat werken en zelfvertrouwen opbouwt. Met meer zelfvertrouwen kan je libido verhogen.
Lichamelijke klachten kunnen natuurlijk je zin in seks behoorlijk verlagen. Wanneer je pijn hebt tijdens het vrijen, zal het je zin in seks niet ten goede komen. Het is dus belangrijk de oorzaak aan te pakken. Soms is hier een medische ingreep voor nodig. Ook erg vermoeid zijn door ziekte zorgt voor een verlaagd libido. Medicijnen kunnen soms ook van invloed zijn op je libido. Veranderen van medicijn, als dit mogelijk is, kan dan enorm helpen.

Testosteron zou een goede invloed hebben op het verhogen van je libido. Een nadeel hiervan kan zijn dat je meer lichaam beharing en puistjes kan krijgen. Dit zou je met je huisarts kunnen bespreken. Er zijn verschillende producten op de markt om je testosteron te verhogen. Er is een neurotransmitter genaamd DHEA ontdekt die er bij vrouwen voor kan zorgen dat het testosteron niveau omhoog gaat.

 Een gezonde seksuele behoefte is dus helemaal niet zo vanzelfsprekend. Je zult er hard voor moeten werken als je je libido wil verhogen. Het is wel een grote verrijking voor jezelf om weer seksueel actief te zijn. Goed voor je lichaam en geest. Je zult er plezier aan beleven en je zult een positieve draai geven aan je relatie. Je blijft letterlijk en figuurlijk meer verbonden met elkaar. Misschien komen er zelfs weer vlinders in je buik zoals de keer dat je het eerst met elkaar afsprak. De moeite waard dus om je libido te verhogen en te genieten van de goede dingen in je leven.

Mogen wij jou helpen met jou libido?

Bekijk zelf alle producten op onze site en lees de voordelen per product door