Libido Verhogen Vrouw

Het libido van vrouwen op een natuurlijke manier verhogen

Veel vrouwen krijgen vroeg of laag last van een laag libido. Een laag libido komt voor bij vrouwen van alle leeftijden en is het meest voorkomende seksuele probleem onder vrouwen. Libido problemen bij vrouwen worden vaak veroorzaakt door een combinatie van mentale en fysieke factoren. Wanneer een vrouw merkt dat haar interesse in intimiteit afneemt kan dat voor negatieve gevoelens en zelfs relatieproblemen zorgen. Een laag libido bij vrouwen kan veel verschillende oorzaken hebben. Dit kunnen problemen zijn als een laag zelfbeeld, veel stress en bijvoorbeeld slaapgebrek. Maar ook hormonen, medische- en psychische problemen kunnen zorgen voor een lager libido. Er zijn verschillende manieren om het libido van vrouwen te verhogen. Onder andere de levensstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Onderstaande factoren kunnen bijdragen aan een hoger libido bij vrouwen.

Ontspannen om het libido van vrouwen te verhogen

Stress en vermoeidheid zijn vaak de oorzaak van een laag libido bij vrouwen. Druk, druk, druk is een veelgehoorde reden waarom vrouwen minder zin hebben in intimiteit. In onze drukke maatschappij zijn we vaak de hele dag bezig met werk, ons gezin, vrienden, sport en hobby’s. Er blijft nog maar weinig tijd en energie over voor intimiteit. Je moe en gestrest voelen heeft een negatief effect op je libido. Het zijn remmende factoren waardoor je minder zin hebt. Vooral veel vrouwen hebben hier last van. Door veel zorgen, een druk schema en vermoeidheid neemt het libido af. Een effectieve manier om het libido van vrouwen te verhogen is dan ook minder stressen en meer ontspannen. Dat klinkt misschien gemakkelijker dan het is, maar het is een belangrijke factor om optimaal te kunnen genieten van intimiteit. Daarnaast is het moeilijk om te focussen op intimiteit als je druk in je hoofd bent. Ontstressen en een goede nachtrust kunnen vaak helpen om het libido te verhogen bij vrouwen. Ontspanning kan helpen om even nergens aan te denken en te genieten van het moment. Gezonde manieren van ontspanning zijn bijvoorbeeld wandelen, mediteren en yoga.

Een goede conditie verhoogt het libido van vrouwen

Een goede lichamelijke conditie is belangrijk om te kunnen genieten van intimiteit. Een workout zorgt voor kracht en energie. Daarnaast zorgt sporten ervoor dat je negativiteit gemakkelijker kan loslaten waardoor je beter kunt ontspannen. Wanneer je sport heeft dit een positief effect op je lichaam en geest. Sporten en het libido kunnen dus een positieve relatie tot elkaar hebben. Door sporten voel je je vaak beter in je vel. Hoe gezonder je jezelf zowel fysiek als mentaal voelt, hoe meer je kan genieten van intimiteit. Een gezonde levensstijl heeft een positief effect op het libido van vrouwen. Daarnaast zorgt sporten er ook voor dat dat bepaalde fysiologische parameters veranderen. Zo kan krachttraining bijvoorbeeld zorgen voor een toename van testosteron. Vrouwen bezitten een kleine hoeveelheid testosteron en een toename van dit geslachtshormoon stimuleert het libido bij vrouwen. Maar sporten kan op nog meer manieren het libido van vrouwen verhogen. Beweging zorgt namelijk voor een betere bloeddoorstroming in het hele lichaam, ook in de geslachtsdelen. Dit zorgt voor een hogere sensitiviteit wat weer kan leiden tot een hoger libido. Sporten is dus goed voor zowel de doorbloeding als de hormoonhuishouding van vrouwen. Om het libido te verhogen bij vrouwen is lichaamsbeweging een hele effectieve manier.

De bekkenbodemspieren trainen kan het libido van vrouwen verhogenn

De doorbloeding van het vrouwelijke geslachtsorgaan wordt onder andere geregeld door de bekkenbodemspieren. Deze spieren hebben daarom invloed op het libido van vrouwen. Je kunt de doorbloeding van je geslachtsorgaan zelf verbeteren door je bekkenbodemspieren te trainen. Een goede doorbloeding kan bij vrouwen voor een hoger libido zorgen. Het trainen van je bekkenbodemspieren is heel eenvoudig. Je traint de bekkenbodemspieren door deze vijf seconden aan te spannen en vervolgens vijf seconden te ontspannen. Herhaal dit vervolgens tien keer. Je kunt deze oefening overal en altijd doen zonder dat iemand het ziet. Door deze oefening dagelijks te herhalen kun je het vrouwelijke libido verhogen. Een bijkomend voordeel dat is het trainen van de bekkenbodemspieren ook kan zorgen voor intensere hoogtepunten. Om het libido te verhogen bij vrouwen kunnen bekkenbodemoefeningen een positief effect hebben waardoor je meer kunt genieten van intimiteit.

Zelfvertrouwen is essentieel om het libido te verhogen bij vrouwen

Voor een hoog libido is zelfvertrouwen heel belangrijk. Onzekerheid, bijvoorbeeld over je lichaam, kan ervoor zorgen dat je libido laag is. Veel vrouwen hebben last van onzekerheid. Ze voelen zich bijvoorbeeld onzeker over hun lichaam of prestaties in bed. Wanneer een vrouw lekker in haar vel zit zal haar libido hoger zijn. Vertrouwd zijn met je eigen lichaam is essentieel voor zelfvertrouwen in de slaapkamer. Vrouwen hebben een hele sterke verbinding tussen lichaam en geest, en dat heeft ook invloed op het libido van vrouwen. Om het libido te verhogen bij vrouwen is het daarom heel belangrijk dat vrouwen zich goed voelen over zichzelf. Wanneer een vrouw zich comfortabel en aantrekkelijk voelt kan ze genieten van intimiteit, dit heeft een positief effect hebben op het libido van vrouwen. Negatieve gevoelens over jezelf en of je lichaam hebben een negatief effect op je libido waardoor je minder zin hebt. Er zijn een aantal manieren om je zelfvertrouwen te verbeteren. Bijvoorbeeld eens heel bewust kijken naar jouw positieve eigenschappen. Waar ben je goed in? Waar ben je trots op? Wat vind je mooi aan jezelf? Door hier bewust mee bezig te zijn groeit je zelfvertrouwen. Ook jezelf complimenten geven en het dragen van mooie kleding en lingerie kan vrouwen helpen om zich zelfverzekerder te voelen. Jezelf aantrekkelijk voelen heeft een positief effect op het libido, het kan het libido verhogen bij vrouwen. Zelfvertrouwen is dus heel belangrijk om meer zin te krijgen in intimiteit.

Het libido verhogen bij vrouwen met gezonde voeding

Gezonde voeding is belangrijk voor de algehele gezondheid, energie en libido. Wanneer je lichaam niet alle voedingsstoffen voldoende binnen krijgt merk je dit aan je energie niveau. Je kan sneller vermoeid zijn, je lusteloos voelen en weinig zin hebben in vrijen. Wanneer je gezond eet heeft dit een positief effect op je energie niveau en libido. Ongezonde voeding zorgt daarnaast voor een minder goede doorbloeding, wat een lager libido tot gevolg kan hebben. Voldoende groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden en gezonde vetten zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon. Om het libido van vrouwen te verhogen is het belangrijk dat ze zich gezond en energiek voelen. Daarnaast zijn er ook bepaalde lustopwekkende voedingsmiddelen die het libido kunnen verhogen bij vrouwen. Deze voedingsmiddelen worden afrodisiaca genoemd. Voorbeelden van afrodisiaca zijn onder andere oesters en asperges, vanwege hun erotische vorm. Ook gember en peper worden beschouwd als afrodisiaca omdat ze een verwarmend effect hebben. Gezonde voeding en het nuttigen van afrodisiaca kunnen bijdragen om het libido te verhogen bij vrouwen.

Kruiden en supplementen om het libido te verhogen bij vrouwen

Door het nuttigen van bepaalde kruiden kun je er voor zorgen dat je libido een boost krijgt. Er zijn speciale supplementen om het libido van vrouwen te verhogen verkrijgbaar. Dit zijn veelal capsules of pillen die bepaalde libido verhogende kruiden bevatten. Deze kruiden worden vaak al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen om lust op te wekken. Veel van de kruiden die verwerkt worden in deze supplementen bevorderen de bloedcirculatie, wat een positief effect heeft op het libido van vrouwen. Deze supplementen zijn speciaal ontwikkeld voor de behoefte van de vrouw. Een voorbeeld van zo’n wonderlijk kruid wat het libido van vrouwen kan verhogen is Ginkgo Biloba. Ginkgo Biloba is een krachtige plant die een positief effect heeft op meerdere aspecten van het libido. Het libido van vrouwen wordt er sterk door bevorderd. Daarnaast kan Ginkgo Biloba het uithoudingsvermogen verbeteren. Een ander kruid wat het libido van vrouwen kan verhogen is Tribulus. Dit bijzondere kruid wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen toegepast als natuurlijk afrodisiacum. Tribulus stimuleert de hypofyse van de vrouw wat zorgt voor een toename van het hormoon oestrogeen. Dit creëert een betere hormonale balans wat het libido van vrouwen kan verhogen. Tribulus kan ook een positief effect hebben op het libido van vrouwen die last hebben van de overgang. Andere kruiden die vaak toegepast worden voor het verhogen van het libido van vrouwen zijn bijvoorbeeld anijs, cannabis, kolanoot en venkel.

Mogen wij jou helpen gezond te blijven?

Bekijk zelf alle producten op onze site en lees de voordelen per product door