Libido Verhogende Kruiden

Libido verhogende kruiden

Door het nuttigen van bepaalde kruiden kun je er, op eenvoudige wijze, voor zorgen dat je libido een behoorlijke boost krijgt. De lijst met libido verhogende kruiden is veel uitgebreider dan de alom gehoorde oesters & selderij. Hieronder geven we je alvast een overzicht van een hele serie aan libido verhogende kruiden die, wetenschappelijk aangetoond, een positief resultaat op je libido kunnen hebben.

Algemene libido verhogende kruiden

Sommige kruiden hebben een werking die specifiek gericht is op het verhogen van het vrouwelijke of mannelijke libido (deze worden verder onderaan toegelicht). Toch is er ook een hele lijst aan libido verhogende kruiden die voor zowel vrouwen, alsook mannen een gustig effect hebben. De meest voorkomende vind je alvast terug in onderstaande lijst.

Watermeloen

Dit kruid is vooral bekend voor zijn toepassing in de Indische keuken. Kardemon zorgt voor extra energie en gaat vermoeidheid tegen. Deze eigenschappen hebben ongetwijfeld een positief effect op je sexleven. Bovendien helpt kardemon het tegengaan van een slechte adem, wat ongetwijfeld altijd een meerwaarde biedt tussen de lakens.

Kruidnagel

Kruidnagel helpt lichamelijke en geestelijke vermoeidheid tegen te gaan. Daarnaast staat kruidnagel ervoor bekend het lichaam op te warmen. Dat laatste is een prima trigger voor een verhoogd libido. Bovendien heeft ook kruidnagel een positief effect op het tegengaan van een slechte adem.

Safraan

Spanning kan een negatief effect hebben op je libido. De inname van safraan zorgt voor een rustgevende werking en een natuurlijke ontspanning. Dit zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat de spanning je libido niet in de weg zal staan. Bovendien hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat saffraan seksuele stoornissen kan verbeteren bij mannen en vrouwen die te maken hebben met een ernstige depressie en het daaraan verbonden seksuele disfunctioneren. Meer bepaald fluoxetine, de aanwezige stof in safraan, is hiervoor verantwoordelijk.

Gember

Gember staat erom bekend vaatverwijdende eigenschappen te bezitten. Concreet betekent dit dat het bloed een betere doorstroming naar de lichaamsdelen kent. Bovendien zorgt gember bij vrouwen voor het aanzienlijk verminderen van menstruele klachten.

Chillipeper

Chillipeper zorgt letterlijk voor een letterlijk heet lichaam en een verhoging van de hartslag. De combinatie van beide factoren zorgt dan ook voor een positieve invloed op uw libido. Chilipeper zou overigens bijdragen aan een hoger testosteron gehalte bij mannen, zo blijkt uit verschillende studies.

Rozemarijn

Ook rozemarijn bezit de eigenschap een ontspannende en rustgevende werking te hebben. Dit ontspannen gevoel komt het libido dan weer ten goede.

Het libido verhogen van de man door kruiden

Specifiek op zoek naar manieren om het libido te verhogen van de man door kruiden te gebruiken? Dan kan je alvast de meestvoorkomende libido verhogende kruiden terug vinden in onderstaande lijst.

Fenugriek zaad

Op het lijstje van libido verhogende middelen bij mannen, staat fenugriek zaad met stip op één. Dit zaad staat er voor bekend om op natuurlijke wijze meer testosteron aan te maken. Hierdoor is het een ideaal kruid voor mannen die hun libido op natuurlijke wijze willen opkrikken.

Ginseng

Mannen die problemen ondervinden met het krijgen van een erectie hebben baad bij de inname van ginseng. Dit kruid zorgt immers voor een natuurlijke verhoging van de mannelijke potentie.

Nootmuskaat

Ook de inname van nootmuskaat zorgt voor het bevorderen van de potentie. Let echter wel op met een te grote hoeveelheid, dit kan ook een nadelige werking hebben. Een te grote inname van nootmuskaat zou immers hallucinaties tot gevolg kunnen hebben.

Elfenbloem

Elfenbloem is misschien een minder bekend kruid, maar daardoor niet minder effectief. Sommige stoffen in deze bloem bevatten immers de eigenschap om de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren. Hierdoor wordt deze sneller hard en stijf. Elfenbloem doet in dit geval dus niet enkel dienst als één van de libido verhogende kruiden, maar eveneens als natuurlijke viagra.

Knoflook

Ook knoflook vinden we terug op het lijstje van libido verhogende kruiden bij mannen. Uit proeven blijkt dat de stimulerende stof aline (de stof die zich in knoflook bevindt) inwerkt op de hormoonspiegel en zorgt voor een toename van het testosteron gehalte bij mannen.

Pompoenzaden

Pompoenzaden staan dan weer bekend om hun eigen speficieke werking. Pompoenzaden doen immers dienst als een natuurlijke beschermer van de prostaat. Een prostaat in topconditie werkt op zijn beurt bevorderlijk voor het libido van de man.

Selder

Selder is misschien wel één van de bekendste, natuurlijke libido verhogende middelen. Selder zorgt er immers voor dat de zweetproductie van de man stijgt. Hierdoor scheidt de man meer feromonen uit (die helpen bij de verleiding van de vrouw.)Het eten van de wortel zorgt bovendien voor een verhoging van de ejaculatievloeistoffen en een sterkere climax.

Venkel

Het eten van venkel heeft een positief effect op het libido van de vrouw. Venkel inname zorgt immers voor de aanmaak van estirol, een oestrogeen-achtige stof.

Anijs

Een voldoende inname van anijs zorgt voor een verbeterde werking van de laatste fase van geslachtsgemeenschap. Deze fase wordt bevorderd doordat anijs een stimulerende werking op de melkklieren biedt.

Cannabis

Cannabis is misschien wel het meest gekend kruid op het lijstje van libido verhogende kruiden bij vrouwen. Cannabis staat bekend voor de lustopwekkende effecten bij vrouwen. Het loslaten van eventuele remmingen, het verhogen van tast- en reukzin en het stimuleren van de bloedtoevoer zijn allen effecten die een gunstig effect bieden op het libido van de vrouw.

Ginko Biloba

Ginko Biloba is een plant die een gunstig effect heeft op zowat alle aspecten van het vrouwelijk sexleven. Lust, lubricatie en het orgasme worden door deze plant allemaal sterk bevorderd. Bovendien zorgt Ginko Biloba eveneens voor een beter uithoudingsvermogen, wat een extra meerwaarde in de slaapkamer biedt. Wanneer het op libido verhogende kruiden aankomt, is Ginko Biloba ongetwijfeld één van de meest complete oplossingen.

Kolanoot

De kolanoot, waarvan vermoed wordt dat het één van de bestanddelen van het befaamde drankje ‘coca-cola’ zou zijn, mag zeker niet ontbreken op de lijst van libido verhogende kruiden bij vrouwen. Al moeten we erbij vermelden dat ook mannen gebaat kunnen zijn bij de inname van dit kruid. De kolanoot bevat tannines die ervoor zorgen dat de opname van cafeïne afgeremd wordt. Dit heeft een gunstig effect op de seksuele drang en het libido van de vrouw.

Hop

Hop kan door vrouwen voornamelijk gebruikt worden wanneer ze in een overgangsperiode zitten. Vrouwen krijgen tijdens hun menopauze vaak last van een lager libido. Libido verhogende kruiden, zoals hop, zijn dan een prima aanvulling. De fyto-oestrogene werking van hop bij menopauzale klachten zorgt er immers voor dat niet enkel klachten als nachtelijk zweten en vaginale droogte worden verholpen. Ook het opnieuw verhogen van het vrouwelijke libido wordt hieraan toegeschreven.

Tribulus

Tribulus is vooral gekend binnen de chinese geneeskunde als natuurlijk afrodisiac. Inname stimuleert immers de hypofyse bij de vrouw, waardoor de productie van oestrogeen toeneemt. Op deze manier wordt er een vebeterde hormonale balans gecrëerd, waar vooral vrouwen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen en vrouwen die in overgang hun voordeel uit halen. Maar ook vrouwen die te maken hebben met een laag libido ervaren heel wat voordelen door deze extra aanmaak van hormonen, die voortkomt uit een betere bloedcirculatie.

Mogen wij jou helpen jouw libido te verhogen?

Bekijk zelf alle producten op onze site en lees de voordelen per product door